Showroom en telefoon 6 dagen per week bereikbaar
Eerste bestelling koffiemachine? Kies dan bij de checkout je gratis presentje
Jura premium partner / La marzocco premium partner
Eigen werkplaats

Specialty – Tanzania Marangu

14.99

  • Kleine oplage's
  • Nasmaak framboos
  • Wat te proeven? Framboos, Tropisch fruit, Limoen en Tamarinde
- +
Categorie:

    Geleverd inclusief

    Gelimiteerde oplage maandelijks nieuwe specialty

    40 zakjes van 250gram beschikbaar en worden geleverd inclusief vos koffie sluitclip om de koffie lekker vers te houden. Nog leuke tips bij het zetten van deze koffie? bel ons gerust.

     

    Prijsverdeling

    53% De prijs die Wanza betaalt voor hun gedroogde perkament, ofwel de boerderijpoortprijs.

    14% Dit omvat alle kosten voor het drogen van de koffie (betaald aan City Coffee Ltd in Moshi), het klaarmaken van de koffie voor export en documentatie.

    13% Lokale transportkosten naar Dar es Salaam + overzeese transportkosten naar Rotterdam, Nederland.

    15% Compensatie voor This Side Up voor de tijd en middelen die zijn besteed aan het tot leven brengen van deze relatie en koffie. Ons werk omvat het opbouwen van relaties met oorsprongspartners in het veld, het vinden van markten voor de koffie, het koppelen van boeren aan plattelandsbanken en NGO-partners, het regelen van de export- en importkanalen, Q-grading, monstername.

    5% Gemiddelde financieringskosten die we aan geldschieters moeten betalen – simpelweg omdat we niet het geld op de bank hebben om zo’n grote hoeveelheden koffie in één keer te kopen. Dit zorgt voor onmiddellijke betaling aan de boeren wanneer de koffie de boerderij of haven verlaat.

    Productbeschrijving

    Over de boer/ koffie

    Toen Rebecca – onze vertrouwde partner – in 2011 terugkeerde naar het land van haar moeder en begon met het interviewen van boeren in het Kilimanjaro-gebied, zocht ze naar manieren om hun echte behoeften, strijd en uitdagingen te begrijpen. In dit gebied verbouwde haar familie al generaties lang koffie. Ze begreep dat de meeste boeren moeite hadden om het hoofd boven water te houden nadat de wereldwijde koffieprijs in de jaren 90 was gedaald, en Rebecca zocht manieren om boeren te helpen meer te verdienen met hun koffie. Ze wilde vooral langetermijnvoordelen creëren voor koffieproducenten door een solide netwerk van kleine, democratische en onafhankelijke coöperaties, organisaties en individuen op te zetten die zich inzetten voor het verbouwen van de beste koffie op de best mogelijke manier. Rebecca en haar team bij Wanza merkten al snel dat de gemeenschap graag verandering wilde bewerkstelligen, dus veranderden de gesprekken geleidelijk in een door de gemeenschap geleid initiatief om de kwaliteit en kwantiteit van koffie te verbeteren en kopers te vinden die bereid waren betere prijzen te betalen. Voor ons is het een ware eer om deel uit te maken van dit initiatief, samen te werken met het team van Wanza en de boeren in Marangu om kleine, solide en volledig democratische organisaties in het gebied te creëren!

     

    Wat kan je proeven / ruiken?

    Geur: bessen, zwarte thee

    Body: aangename droogheid zoals te vinden bij een concord druif

    Zuurgraad: appelzuur, vergelijkbaar met rode appel

    Nasmaak: framboos, steenvruchten

    Achtergrond van deze koffie in Nederland

    Toen Rebecca Trupin terugkeerde naar het land van haar moeder in de regio Kilimanjaro, vroeg ze zich af: “Wat kan ik voor de regio doen, en hoe kan ik dat doen terwijl ik me richt op wat het beste is voor groepen in plaats van voor individuen?” Langzaam maar gestaag begon ze te werken met boeren die niet alleen een echte toewijding hadden om koffie van uitstekende kwaliteit te produceren, maar ook democratie zochten binnen hun eigen organisaties.

    Van onze eerste import uit Aranga in 2015 tot vandaag heeft Rebecca vele transformaties moeten ondergaan. Ze leerde hoe ze complexe relaties met boeren kon beheren, hoe ze de schakel kon zijn tussen boeren en ons op afstand, hoe ze kon omgaan met complexe Tanzaniaanse bureaucratie, hoe ze betalingsverwachtingen kon beheren en nog veel meer. Een van de belangrijkste teleurstellingen waar we elk jaar mee te maken hadden, was dat we de grote molens niet konden vertrouwen en we keer op keer verschillende kwaliteitskoffies ontvingen dan het voorbeeld vóór verzending. Na jaren van zoeken, zette Rebecca eindelijk de stap om samen te werken met Frank Mlay van de Tanzania Coffee Board en vond ze haar eigen exportbedrijf: Wanza. Deze belangrijke stap heeft hen in staat gesteld om meer inspirerende lokale boerengroepen aan hun portfolio toe te voegen en hen te helpen vergelijkbare kwaliteitsnormen en prijzen te behalen als Aranga.

    In de taal van Rebecca’s moeder, Swahili, betekent “Wanza” “vonk, het begin van het leven zelf”. Voor ons is dit precies wat Rebecca en haar team hebben gedaan sinds het allereerste begin van hun werk in Tanzania. In een regio die vaak wordt vergeten door handelaren in speciale koffie, kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit werk is.

    Technische gegevens

    Koffie boerderijMarangu coöperatie, 35 boeren
    LocatieDicht bij Nkoaranga, noordelijk Tanzania
    CultivarsArabica Bourbon (Jackson, Mbirizi) en Kent
    Grootte boerderij24 hectare
    Inhoud250gr
    Hoogte1.400 - 1.800 meter boven zeeniveau

    Start typing and press Enter to search

    Winkelmand

    Geen producten in je winkelmand.