Showroom en telefoon 6 dagen per week bereikbaar
Eerste bestelling koffiemachine? Kies dan bij de checkout je gratis presentje
Jura premium partner / La marzocco premium partner
Eigen werkplaats

Specialty – Nicaragua 

15.99

  • Dik en fruitig
  • Nasmaak framboos
  • Wat te proeven? Framboos, Tropisch fruit, Limoen en Tamarinde
- +
Categorie:

    Geleverd inclusief

    Gelimiteerde oplage maandelijks nieuwe specialty

    80 zakjes van 250gram beschikbaar en worden geleverd inclusief vos koffie sluitclip om de koffie lekker vers te houden. Nog leuke tips bij het zetten van deze koffie? bel ons gerust.

     

    Prijsverdeling

    61% Het percentage van de verkoopprijs dat de familie Paguaga aan Ibis betaalt voor de juiste documenten.

    10% Totale kosten voor het drogen en droog verwerken van de koffie. Dit omvat het perfect drogen op verhoogde bedden, en verwerken, sorteren, beoordelen met geavanceerde apparatuur vóór export.

    8% De geschatte totale verzendkosten en vergoedingen van Ocotal, Nicaragua naar Amsterdam, Nederland.

    5% Gemiddelde financieringskosten die we aan sociale geldverstrekkers en banken moeten betalen – eenvoudigweg omdat we niet genoeg geld op de bank hebben om zulke grote hoeveelheden koffie in één keer te kopen. Dit zorgt voor onmiddellijke betaling aan Café Vidita wanneer de koffie de haven verlaat.

    16% Compensatie voor This Side Up voor het besteden van tijd en middelen aan het importeren van deze koffie. Werkzaamheden omvatten financiering, opslag, beheer van export, import en verzend bureaucratie, Q-grading, monstername en promotie van deze koffie.

    Productbeschrijving

    Over de boer

    Als vierde generatie koffieboeren in de familie is Ibis een zeer deskundige koffieproducent en Q-grader. Naast het beheren van zijn landgoed in Nueva Segovia werkt Ibis fulltime in het laboratorium van Santa Lucila (Café Vidita) en is hij het hoofd van de kwaliteitscontrole van de exporteur. In de loop der jaren heeft hij de ervaring en stabiliteit opgedaan om op deze manier te diversifiëren en is hij een waardevolle aanwinst geworden voor het exportbedrijf in de regio.

    Ibis is opgegroeid tussen de koffie, die al meer dan 100 jaar in zijn familie is. Naast koffie verbouwen ze op “La Joya” ook bananen, taro, sinaasappels en bloemen. “Ik hou van koffie en alles wat ermee te maken heeft”, deelt hij.

    Finca la Joya is een door een familie beheerd landgoed gelegen in Nueva Segovia, dicht bij de Hondurese grens. Ibis en zijn familie verbouwen ook taro, sinaasappel, banaan en bloemen.

    Bij de afbeeldingen van het product zie je ook foto’s van de locatie, familie en boer zelf.

     

    Wat kan je proeven? 

    Framboos, tropisch fruit, limoen en tamarinde met een hele fijne nasmaak van framboos. De body van deze specialty nicaragua is rond en een aangename zuur bij hoge extractie.

     

    Achtergrond van deze koffie in Nederland

    Vidita betekent “klein leven” in het Spaans en is geïnspireerd op hoe de 97-jarige oprichter René senior de moeder van Rina en René, Carolina, placht te noemen. Hun bedrijf van de derde generatie verkocht al hun productie aan “Big Coffee”, maar toen Rina uit eerste hand mocht ervaren wat er eigenlijk met hun zorgvuldig geoogste en goed gevoede koffie gebeurde, was ze geschokt: “ze letten echt niet op details. Ik zei tegen mezelf: deze koffie vertegenwoordigt mijn land niet, en we besloten er iets aan te doen.” Hoewel hun landgoed meer dan 60 jaar oud is, werden ze pas in 2007 volledig onafhankelijk. Zodra ze zich bevrijdden, werden de resultaten vrijwel onmiddellijk voelbaar toen de koffie die op hun molen werd verwerkt verschillende internationale erkenningen won en begon te verkopen als speciale koffie. “Nicaraguaanse koffie kan de beste ter wereld zijn,” zegt Rina, “en we willen echt het beste bieden van wat dit land te bieden heeft, en we geloven dat we op de goede weg zijn.”

    Vandaag is Santa Lucila dry mill en hun merk Café Vidita het hart van de activiteiten van de vijf landgoederen van hun familie en een ontmoetingscentrum voor producenten in de regio. Naast het bieden van goede prijzen en eerlijke lonen voor een regio waar het erg moeilijk is om rond te komen, beheert de familie Paguaga gezonde ecosystemen en een diepgaand bestudeerd productiesysteem. Gezien de geschiedenis van het land zou het in hun schoenen veel gemakkelijker zijn geweest om zich af te keren van de koffieproductie, zoals velen deden. Hun toewijding eraan, zelfs onder de meest extreme omstandigheden, is op zijn zachtst gezegd bewonderenswaardig.

    Technische gegevens

    Koffie boerderijFinca la Joya
    BoerIbis Adamick
    LocatieNueva Segovia, Nicaragua
    CultivarsMundo Novo, Catuaí, Caturra, Bourbon, Maracaturra, Pacamara, Java, Parainema, Geisha, Typica
    Grootte boerderij9 hectare (13 manzanas)
    Inhoud250gr
    Hoogte1,1 m
    1.350 meter boven zeeniveau

    Start typing and press Enter to search

    Winkelmand

    Geen producten in je winkelmand.